2015.

U Oriovcu je sinoć u organizaciji Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac proslavljen blagdan sv. Martina. Obred krštenja mošta predvodili su članovi Visoke vinske akademije na čelu sa vinskim biskupom, a uz pedesetak vinara iz orivačkog kraja, na Martinje su stigli i MPS Starotopoljani, te tamburaši oriovačkog KUD-a Luka Ilić Oriovčanin.

Pročitaj više

Proslavu Martinja ćemo održati u objektu u Oriovačkom brdu, u srijedu, 11.11.2015. s početkom u 18.oo sati. Biskup i ministranti dolaze iz Brodske Visoke Vinske akademije.

Pročitaj više

UVVOO je imala posjet jedne grupe iz Ludbrega, točnije 51 član udruge ljubitelja vina, putovanja, među kojima je bio i predsjednik udruge vinogradara iz Ludbrega.

Pročitaj više

U organizaciji Brodsko-posavske županije, Općine Oriovac, Poljoprivredno savjetodavne službe i ‘Udruge vinogradara i voćara Općine Oriovac’, jučer je u Oriovcu održana 5. međužupanijska, 7. županijska i 17. manifestacija „ORIOVITA 2015.“ Uz nekoliko predavanja, ocjenjivanje vina, održan je i Poljoprivredno-gospodarstveni sajam, te fišijada, na kojoj se okupilo pedesetak natjecatelja.

Pročitaj više

Obavili smo ocjenjivanje vina za ovu ORIOVITU

Pročitaj više

UVVOO je u svom objektu u brdu ugostila članove Visoke vinske akademije iz Slavonskog Broda, u četvrtak, 07.05.2015. u popodnevnim satima. Uz čobanac i pečenje, služilo se vino članova udruge, kako bijelo tako i crno proizvođača OPG Vučković.

Pročitaj više

'ORIOVITA 2015' se približava. Upravni odbor je donio odluku o datumu održavanja, pa ovu informaciju smatrajte javnim pozivom svim vinarima i vinogradarima da uzmu aktivno učešće u organizairanju i održavanju manifestacije. Obavijesti i pozivi bit će upućeni pisanim putem.

Pročitaj više

UVVOO održala je u subotu, 21.02.2015. godine, redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu, u Radovanju, s početkom u 18:00 sati. Doduše, početak je kasnio cca sat vremena, opravdano, jer, po novom Zakonu o udrugama (NN 74/14), sve članstvo se moralo evidentirati iznova, s OIB-m, prebivalištem, osobnom iskaznicom..., a taj posao je tražio određeno vrijeme.

Pročitaj više

https://www.youtube.com/watch?v=FabKxemGM-Q&feature=youtu.be

Oriovački vinari obilježili su blagdan sv. Vinka blagoslovom vinograda kod kapelice sv, Vinka, u oriovačkom brdu, a nakon toga svatko se zaputio svom vinogradu, gdje se na tradicionalan način, uz pečenu slaninu, kobasice, mlado vino i tamburaše pjevalo do kasnih večernjih sati.

Pročitaj više